Laat je zien dat jij de expert bent met een blog

Heb jij nog geen blog op jouw website? Dan is het de hoogste tijd om daar verandering in aan te brengen. Waarom? Nou daar gaat deze pagina over.

Op deze pagina lees je:

Waar staat een blog nou voor?

 

Waarom zou je zakelijk een blog beginnen?

 

Al denken wij dat de meeste mensen wel weten wat een blog is, lichten wij het toch toe voor diegene die het niet weten. We don't judge. 

Een blog, een weblog, ontstond als een soort dagboek dat online werd gepubliceerd.

Tegenwoordig is de online wereld overspoeld met blogs. Er zijn reisblogs, blogs over make-up, over tuinieren, kattenrassen... noem het en het is er. 

Ook kruipen steeds meer bedrijven in de pen, of eigenlijk rammen ze eerder op hun toetsenbord, om een blog te publiceren. Maar waarom? Wat voor waarde heeft het? En wat kan een blog voor jouw website, webshop of diensten betekenen? Je raadt het al, dat gaan we hieronder bespreken. 

Eigenlijk is het best simpel. Jij bent de expert op jouw vakgebied toch? Dan moet je dat laten zien. Want jouw doelgroep komt er niet achter dat jij een expert bent doordat je niets doet. 

Een blog is daar een uitstekend platform voor. Stel je hebt een webshop met biologische schoonmaakmiddelen (goed bezig met het milieu, daar houden wij van). Dan kun jij jouw kennis delen over hoe je het beste aangekoekte pannen kan schoonmaken.

 

In een ander blog artikel schrijf je over jouw 10 tips om schoonmaken leuker te maken. Want wie heeft er geen hekel aan schoonmaken? En in weer een andere blog vertel je waarom het zo belangrijk is om biologische producten te gebruiken, welk effect dat heeft op de aarde. 

Als je ook nog eens je blog SEO proof maakt ben je helemaal goed bezig. Dan krijg je meer website bezoekers, die meer tijd besteden om jouw interessante blog artikelen te lezen en die ze delen met familie en vrienden. Die toffe content vinden niet alleen jouw website bezoekers leuk, ook de zoekmachines vinden het leuk dat je relevante content maakt die wordt gedeeld. Een win-win situatie dus. 

Laat ons jouw blog schrijven

Of lees hieronder verder over bloggen

A BLOG

 
 

Waar moet een blog aan voldoen?

Wij hadden het er al over bij de vorige vraag: maak je blog SEO proof. Hoe je dat doet? Gebruik relevante keywords. Waarom vraag je je misschien af. Nou, je wilt natuurlijk dat er zoveel mogelijk geïnteresseerde jouw blog lezen. Dit bereik je door je SEO op orde te hebben, want dan krijg je vanzelf meer website bezoekers. 

Schrijf relevante artikelen. Inspireer. Deel ook persoonlijke informatie. Bijvoorbeeld hoe jij iets aanpakt waar anderen wat van kunnen leren. 

 

Hoe kun je een blog maken?

Je start door te onderzoeken welke onderwerpen je over kunt schrijven. Welke vragen stellen jou klanten je vaak (waardoor je er misschien wel gek van wordt) waarover je verder kunt uitweiden dan in een Q&A? Doe een zoekwoorden onderzoek, verzamel je informatie en start dan met schrijven. 

Kijk samen met jouw websitebouwer waar er plek is voor een blog en laat dit toevoegen. 

 

Heb je hulp nodig bij het maken van jouw zakelijke blog? Kom je tijd te kort en heb je de kennis niet om een blog te starten? Goed nieuws. Je hoeft het niet alleen te doen. Wij zijn jouw redders in nood. Vraag hier vrijblijvend informatie op.