Social media inzetten voor jouw bedrijf?

Als zelfs de 80-jarige opa's en oma's tijd spenderen op Facebook, dan weet je dat social media niet meer weg te denken is uit onze maatschappij. 

 

Elke doelgroep heeft wel een setje social media platformen waarop ze dagelijks inloggen. Heb jij al een strategie voor social media? Of doe je maar wat omdat je destijds vond dat je ook iets met social media moest doen? 

Bespreek met ons de mogelijkheden
Instagram logo
Facebook logo
LinkedIn logo
YouTube logo
vimeo-logo.png
Pinterest logo
Twitter logo

Social media strategie

 

Je komt nergens zonder een doel. Je kunt nog zo hard peddelen met je bootje op zee, maar als je niet weet welke kant je opgaat dan kom je er nooit. 

 

Net als met alle communicatie middelen moet je dus weten wat je wilt bereiken en wie je wilt bereiken. Stel een doel. Wil je meer website bezoekers? Wil je jouw klantenbinding? 

Als je weet wat je wilt bereiken en wie je wilt bereiken dan giet je dit in de vorm van een strategie. Dat hoef je niet alleen te doen, wij kunnen je daar bij helpen. Wij kijken welke social media kanalen bij jouw doelgroep en doelen passen. En wat voor soort berichten hierbij passen. 

Ook kun je social media helemaal aan ons uitbesteden, zodat je weet dat een social media specialist voor je aan de slag gaat. Zo houd jij meer tijd over voor andere belangrijke zaken. 

Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen

Social media influencer inzetten 

De term influencer kunnen wij tegenwoordig niet meer uit ons woordenboek denken. Het antwoord op de vraag wat een kind later wil worden is vaker YouTuber dan juf of brandweerman. 

Onderdeel van de strategie kan zijn om een social media influencer in te zetten om jouw product of dienst te promoten onder zijn of haar volgers.

 

Wij nemen dan het hele proces voor je uit handen en zorgen voor een toffe actie met de influencer die past bij jouw doel, product/ dienst en doelgroep. 

 

Denk bijvoorbeeld aan een win-actie of promotie. Of wat dacht je van een inspirerende gastblog op jouw site van een bekende blogger? 

 

 

 

Waarom is het inzetten van een influencer zinvol?

Er zijn influencers met grote aantallen volgers, of volgers in een niche. Deze volgers volgen op de voet wat de influencer doet en meemaakt. Ze vertrouwen ze en hechten waarde aan hun mening. Zie jij de voordelen al? 
 

Een samenwerking met een influencer kan dus de volgende voordelen hebben:

  • Jouw product of dienst wordt door de influencer gedeeld onder een groot aantal volgers of volgers in een niche

  • Deze volgers vertrouwen de influencer al, dus ook eerder jouw product of dienst

Kun je dan zomaar elke influencer inzetten om jouw doel te bereiken? Nee, dat is niet zo slim. Een samenwerking met een influencer kies je uit vanwege zijn of haar doelgroep, die overlap vertoont met jouw doelgroep. Je zet niet een influencer in die zich richt op gepensioneerden, terwijl jouw product of dienst bedoelt is voor twintigers...Duidelijk toch?  

Jolien heeft in het verleden al meerdere succesvolle samenwerkingen opgezet met influencers. Ze helpt je graag om te kijken welke influencer past bij jouw product of dienst. 

Ik wil meer informatie