Zoeken

Tekstschrijver gezocht: 3 tips om de juiste tekstschrijver te vinden voor jouw klus


Help! Je houdt helemaal niet van teksten schrijven, of hebt er simpelweg geen tijd voor. Dan is het wel zo fijn als je een tekstschrijver het ‘vervelende’ werk kan laten doen. Maar hoe vind je nu juiste tekstschrijver die past bij jouw opdracht? Met deze drie handige tips vind je de tekstschrijver die jou op deze vlakken helpt. Tekstschrijver gezocht? Zo vind je er een.

1. Tekstschrijver gezocht: maak een duidelijke briefing voor je opdracht

Voordat je op verschillende sites ‘ Freelance tekstschrijver gezocht’ plaatst, denk eerst goed na over de opdracht die je hebt. Hoe duidelijker je weet wat je wil, hoe gerichter je kunt zoeken naar de juiste tekstschrijver. Welke ervaring moet de tekstschrijver hebben? Op welk gebied heb je hulp nodig? Stel een duidelijke briefing op. Weet je niet wat je in de briefing moet zetten? Geef dan antwoord op de volgende vragen in jouw briefing:

  • Welke producten of diensten levert jouw bedrijf?

  • In welke branche is jouw bedrijf werkzaam?

  • Wat is de missie en visie van jouw bedrijf?

  • Wat wil je bereiken door de samenwerking met een tekstschrijver? Is dat meer websitebezoekers, een band met je klanten opbouwen, meer zichtbaarheid op social media of een aankondiging van een evenement doen?

  • Is het een doorlopende of eenmalige klus?

  • Wat voor soort teksten wil je laten schrijven? Zijn dat blogs, social posts of nieuwsbrieven?

  • Wie is de doelgroep van jouw bedrijf? Zijn dit bedrijven of consumenten?Tekstschrijver gezocht: vacature of oproep plaatsen

2. Briefing uitzetten


Dankzij de briefing die je hebt opgesteld is voor jezelf ook duidelijker geworden wat voor tekstschrijver je precies zoekt. Dat is handig, want dan kun je nu jouw vraag concretiseren en via de juiste kanalen uitzetten. Weet je niet welke kanalen je kunt gebruiken om jouw oproep, tekstschrijver gezocht, te plaatsen? Denk aan:

  • LinkedIn. Via jouw netwerk kun je aan de juiste freelance tekstschrijver komen. Stel een oproep op of maak een vacature aan.

  • Op Facebook heb je groepen met tekstschrijvers. Meld je hiervoor aan en plaats jouw opdracht hierin. Ook kun je dezelfde oproep delen in groepen voor zzp’ers.

  • Een vacaturebank

3. Zo maak je een keuze


Nu je de opdracht uit hebt gezet om een freelance tekstschrijver te vinden, krijg je van meerdere tekstschrijvers aanbiedingen. Om een goede keuze te kunnen maken, vraag je de tekstschrijvers om voorbeelden van eerder geschreven werk, of geef je de opdracht om een voorbeeld tekst te schrijven. Vraag om relevante ervaring of affiniteit met betrekking tot het onderwerp van jouw opdracht. (Video)bel met een selectie van de tekstschrijvers, om te kijken met wie je een klik hebt. Want op basis van een goede energie maak je veel makkelijker een keuze. Nadat je het werk hebt bekeken, hebt gebeld en de prijzen hebt vergeleken maak je een keuze. Denk goed na over wat je wil: een langdurige samenwerking, of is het een eenmalige opdracht. Bij welke tekstschrijver krijg je een positief gevoel? Ga daarvoor. Heb je nog niet de juiste tekstschrijver voor de opdracht gevonden? Ga dan na wat je aan jouw oproep kunt verbeteren. Wees specifieker.Tekstschrijver gezocht en gevonden

Tekstschrijver gezocht? Je hebt er eentje gevonden!

Nu je hier toch op deze pagina bent, misschien kan ik jou wel helpen met het schrijven van retegoede teksten die jouw doelgroep graag leest.


Ik ben gespecialiseerd in het schrijven van:

- SEO webteksten

- Blogs


En over de volgende onderwerpen heb ik al geschreven:

- Daten

- Interieur

- Ondernemen

- Lichamelijke verzorging

- Tuin inrichting


Staat er een onderwerp tussen dat aansluit bij jouw business? Neem contact met me op, dan kijken we of we een match zijn en of ik je kan helpen.

2 weergaven0 opmerkingen