Zoeken

Zo maak je Instagram hoogtepunten covers

Op Instagram kun je stories plaatsen die 24 uur zichtbaar zijn. Om deze stories langer te tonen voor jouw volgers, sla je ze op in je hoogtepunten op Instagram. Alleen dan zie je de allereerste story als omslag van jouw hoogtepunten. Dat mag wel wat professioneler. Maar weet je niet goed hoe je dat moet doen? Met deze stappenplan maak je ze in een handomdraai en ook nog eens gratis. Volg de volgende stappen en een kind kan de was doen.


Weet je nog niet hoe je hoogtepunten kan maken op Instagram? Onderaan dit artikel heb ik het voor je opgeschreven.


Voordat je een icoon kan maken voor je hoogtepunten, maak je een account aan op Canva.com. Of download de app Canva op jouw telefoon. In dit voorbeeld heb ik de Instagram covers op mijn laptop gemaakt.


Canva account aanmaken

Kies vervolgens voor de optie Instagram Story. Je krijgt nu een blanco opzet te zien.

Bedenk vervolgens of je de achtergrond wit wilt houden of kiest voor een kleur. In mijn voorbeeld heb ik gekozen voor een kleur als achtergrond.


Achtergrond kleur voor Instagram hoogtepunten kiezen

Dan zoek je onder het kopje elements voor een icoon dat past bij het onderwerp van jouw opgeslagen hoogtepunten. Let op, de icoontjes met een kroontje erbij zijn de betaalde opties. Wil je een gratis optie, dan kies je dus niet voor deze icoontjes.


Icoon kiezen voor Instagram hoogtepunt

Van sommige icoontjes kun je de kleuren veranderen. In mijn voorbeeld heb ik ervoor gekozen om alle icoontjes wit te maken. Je kunt er ook voor kiezen om de kleuren te laten zoals ze zijn. Of maak alle icoontjes in de kleuren van jouw huisstijl. Plaats het icoon in het midden van het document en zorg dat het icoon niet te groot, maar ook niet te klein is. Houd 330 pixels bij 510 pixels aan. Dan zit je goed.


Kleur van Instagram hoogtepunt cover wijzigen

Zodra je tevreden bent over het Instagram hoogtepunten icoon dan klik je op download en sla je ze op als PNG.

Wanneer je de Instagram icoontjes hebt gemaakt op je pc of laptop, zorg er dan voor dat je deze op je telefoon terecht komen. Bijvoorbeeld door ze op te slaan in de cloud en ze op jouw telefoon te downloaden. Dit hoef je dus niet te doen wanneer je de icoontjes al hebt gemaakt op de app van Canva.

Open Instagram. Wanneer je al stories als hoogtepunten hebt opgeslagen, dan klik je op dit hoogtepunt. Je krijgt dan je eerste opgeslagen story te zien. Klik vervolgens rechts onderin op meer.


Cover hoogtepunten Instagram wijzigen

Kies voor de optie ‘ Hoogtepunten bewerken’. Daarna klik je op omslag bewerken en upload je vanuit de galerij jouw gemaakte icoon. En voila, wanneer je op opslaan hebt geklikt staat jouw zelfgemaakte icoon daar als cover van jouw story highlights.


Hoogtepunt Instagram coversWanneer je op Instagram een story maakt, kun je deze langer dan 24 uur bewaren door er een hoogtepunt van te maken. Dit doe je met de hoogtepunten die dus relevant zijn om langer te laten zien aan jouw volgers. 1. Maak een story of bekijk je eerder gemaakte story. 2. Klik op uitlichten. 3. Maak een nieuw hoogtepunt aan en geef het een titel waaronder je meerdere stories gaat groeperen. Een voorbeeld: tips & tricks, diner, jurken etc. 4. Je kunt nu ook gelijk je omslag veranderen naar een Instagram cover die je hebt gemaakt.

30 weergaven0 opmerkingen