Zoeken

Waarom je tijdens crisis juist actie moet ondernemen

Het is nu, tijdens de corona crisis (Covid-19), een angstige en onzekere tijd. Wij weten allemaal niet hoe het af gaat lopen, hoeveel mensen er komen te overlijden en wanneer er een remedie komt. Wij weten met z'n allen dat het ook een flinke impact heeft op de economie en niet hoe dat verder zal ontwikkelen. Toch zijn er in deze tijden ook kansen die je als ondernemer kan benutten. En het richten daarop zal jouw bedrijf gaan helpen om beter te worden en de crisis te overwinnen.

In angstige tijden hebben wij als mens 2 soorten reacties: vechten of vluchten. Jouw bedrijf staat wellicht qua werkzaamheden bijna stil. Je maakt je zorgen om de toekomst en hoe je dit financieel gaat redden. Begrijpelijk, iedereen heeft deze zorgen. Toch zie je dat er ook mensen zijn die anders naar deze crisis kijken. Ze zijn creatief en hebben een oplossing bedacht om toch nog hun bedrijf draaiende te kunnen houden.


Kijk maar naar de restaurants die nu afhaal- en bezorg mogelijkheden bieden, de thuisbioscoop waar niet alleen grote spelers aan mee doen, maar ook de artistieke filmhuizen. En wat dacht je van de sportscholen die gesloten zijn, dus online les geven.

Dit is een goed moment om te kijken naar de kansen. Jouw concurrenten doen dat wellicht niet. Veel bedrijven zijn in de bevries modus gekomen. Ze vluchten door op dit moment alle kosten te drukken en daardoor niets te doen.


Denk na over jouw communicatie. Heb je dit nu stil gelegd? Investeer je niet meer in jouw bedrijf? Dat kan onhandig zijn. Want je ziet dat juist nu de online adverteer mogelijkheden in kosten zijn gedaald. Dit terwijl nu juist het meest tijd wordt besteed op social media platformen en internet. Een kans dus om online zichtbaar te zijn.

Kijk naar welke kansen er voor jou onderneming zijn. Vergroot juist je online zichtbaarheid. Zorg voor verbinding met jouw doelgroep op social media. Zoek interactie op. Laat zien dat jij als bedrijf betrokken bent.


Dit is ook het moment om eindelijk eens jouw website SEO proof te maken. Word goed vindbaar. Denk aan de toekomst, waar wil je dat jouw bedrijf staat na deze crisis? Leg je focus daarop. Zijn er producten of diensten die je nog verder kunt ontwikkelen?


De kans is groot dat er veel bedrijven omvallen tijdens of na de crisis. Het is ontzettend vervelend. Toch kunnen er ook goede nieuwe dingen hieruit ontstaan. Grijp dus nu de kans om alles op orde te krijgen. Gebruik deze tijd om te verbeteren zodat je vooruit kan komen in plaats van stil blijven staan.

Wij hopen dat jij en je familie en vrienden gezond blijven, dat is het allerbelangrijkst. Ook hopen wij dat je jouw bedrijf draaiende weet te houden en zelf weet te verbeteren. Mocht je willen sparren over de mogelijkheden van jouw bedrijf in deze crisis, wij staan klaar voor jou. Heel veel sterkte de komende tijd.


1 weergave0 opmerkingen