Meer website bezoekers krijgen doe je zo

Trouw kijk je wekelijks in Google Analytics hoeveel website bezoekers je hebt gehad. Het valt je tegen. Je wilt meer bezoekers naar jouw online toko lokken. Het is de hoogste tijd om actie te gaan ondernemen. Hup, stop met mokken en ga aan de slag.
 

Hoe krijg je dan meer bezoekers op jou website?
Er zijn meerdere manieren om meer bezoekers te krijgen. Betaalde en onbetaalde mogelijkheden.

De betaalde mogelijkheden

1. SEA

Je kunt online advertenties inzetten die op de zoekmachines worden getoond, om zo op te vallen en bovenaan de resultaten pagina komen te staan. Let op, het kan veel geld kosten dus is het raadzaam om goed te bedenken op welk zoekwoord je jouw zuurverdiende geld inzet. Kijk ook zeker naar wat de concurrentie doet en of het haalbaar is wat jij wilt. Is er te veel concurrentie? Kijk dan of je op een longtail zoekwoord, waar nog voldoende zoekvolume zit, je geld kan zetten.​

2. Facebook ads

Ook op social media kanalen zoals Facebook en Instagram kun je adverteren. Het fijne aan Facebook ads is dat je een specifieke doelgroep kan samenstellen waaraan je jouw advertentie wil laten weergeven. Stel je bent timmerman in Zwolle, dan kan je specifiek mensen in Zwolle en omgeving selecteren.

3. Affiliatie campagnes

Uiteindelijk wil je met meer website bezoekers meer betalende klanten krijgen. Je kunt een affiliatie campagne aanmaken. Je hebt bijvoorbeeld een webshop voor kattenspeeltjes. Je kunt een campagne aanmaken waarbij je jouw kattenspeeltjes in de spotlights zet.
Dit campagnemateriaal kan gebruikt worden door blogs en websites over katten. Jij betaalt de katten blog of website een percentage van het verkochte product.

Er zijn nog meer betaalde mogelijkheden, misschien is het inzetten van een bekende influencer wel interessant voor jouw webshop of website.

Onbetaalde mogelijkheden

SEO

Je begint met het optimaliseren van jouw website. Is deze wel SEO proof? Zijn er technische aspecten die verbeterd kunnen worden? Zijn er teksten die geüpdate kunnen worden aan de hand van een zoekwoorden onderzoek?

Bloggen

Start een blog. Schrijf bijvoorbeeld elke twee weken een blog met nieuws uit de markt. Kijk ook hierbij naar de zoekwoorden die je gebruikt. Deel deze blogs weer via diverse kanalen zoals social media en jouw nieuwsbrief. 

Verhoog de domein autoriteit van jouw website

Verhoog de domein autoriteit van jouw website, door andere website om een link naar jouw website te vragen. Dit kan in allerlei vormen. Bijvoorbeeld door jouw partners waarmee je samen werkt te vragen om te linken naar jouw website. Neem anders even een kijkje onder linkbuilding. Daar vertellen wij je er meer over hoe je dit kunt doen. 

Een nieuwsbrief

Ook kun je meer bezoekers op je website krijgen door nieuwsbrieven in te zetten. Zorg dat je elke periode (dagelijks, wekelijks, maandelijks) weer interessante informatie hebt voor jouw nieuwsbrief lezers. Elke keer dat ze getriggerd zijn om naar jouw website te gaan, is weer een mogelijkheid dat ze jouw product of dienst afnemen.

Social media actief gebruiken

Wees actief op social media. Houd je social media kanaal bij met interessante informatie. Zorg dat je zichtbaar bent. Ook kun je reageren in groepen op Facebook. Zorg er wel voor dat je niet vervelend of als spammer wordt beschouwd. Maak YouTube video’s en deel hierin jouw kennis. Of deel jouw interieur tips via Instagram. Kijk vooral naar welk kanaal er past bij jouw website. Je hoeft niet alle kanalen in te zetten, richt je liever op diegene waar jouw doelgroep te vinden is.

Genoeg mogelijkheden dus om meer bezoeker op je website te krijgen. Kun je hierbij wel een handje gebruiken? Laat het ons weten.