Alles wat je moet weten over

domein autoriteit

Wanneer je aan de slag gaat met het verbeteren van de SEO van jouw website, dan heb je het ook over domein autoriteit. Als je nog niet weet wat het is en hoe je het verhoogt, dan moet je verder lezen ;). Of kijk hieronder even in het lijstje naar wat je wilt weten, en skip gelijk door naar dat deel. 

Letter O
Letter M
Letter A
Letter D
 
Letter I
Letter M
 

Wat is domein autoriteit?

Het woord domein wijst in dit geval naar een website. En als we kijken naar de omschrijving van autoriteit van de Dikke van Dale komt het onderstaande te voorschijn als resultaat:

 

' Autoriteit'

  1. Gezag

  2. Overheidspersoon

  3. Iemand met gezag op een bepaald terrein

Bingo, nummer 3 beschrijft het in dit geval het beste. Alleen is niet iemand, maar iets. Namelijk de website. Een website met gezag op een bepaald terrein. 

Waarom is een hoge domein autoriteit belangrijk?

Tegenwoordig kun je bijna alles meten. En yes, ook de domein autoriteit van jouw website. En nog beter, ook die van jouw concurrenten. Handig! Dit kan je doen op MOZ.com. Op deze website vul je jouw website in, of die van je concurrent en je kunt gratis zien hoe hoog je domein autoriteit is, welke sites naar jouw website linken en hoe hoog de domein autoriteit van die websites is.

Domein autoriteit checken van jouw website

 

Als jouw website als een gezag wordt gezien op een bepaald gebied, dan is dit gunstig voor de positie van jouw website in de zoekmachines. Stel jij hebt een website met kattenspeeltjes. Dan wil je dat jouw website hoog in het resultaat komt te staan als mensen zoeken naar een speeltje voor hun kat. Logisch toch? Dat gebeurt alleen als jij jouw website SEO proof hebt gemaakt en een hoge domein autoriteit hebt. 

 

Hoe kun je jouw domein autoriteit verhogen?

Yes, eindelijk kan jij ook een autoriteit zijn. Altijd al gewild.... of ben je anti-autoriteiten? Hoe dan ook, het is goed voor je website als die wordt gezien als een website met verstand van zaken. 

 

Dus, ben jij er klaar voor om het gezag te krijgen die jouw website verdient? Volg dan de volgende stappen: 

 

Technische verbeteringen doorvoeren

Laadt jouw website traag? Dat vinden jouw website bezoekers vast niet leuk, tenzij ze zelf zo traag als stroop zijn. En aangezien de zoekmachines bestaansrecht hebben dankzij de mensen die ze gebruiken, willen ze die graag tevreden houden. Dus hoe trager jouw website is, hoe lager jouw score is. Stap 1 is dus om jouw website te verbeteren zodat deze niet meer als slome slak wordt gezien, maar als een jagende luipaard. 

Daarnaast zijn er meer technische aspecten die je kunt verbeteren. Aangezien de hele wereld tegenwoordig het grootste deel van zijn/haar tijd met mobiel in de hand besteed, is een mobiel vriendelijke site geen overbodige luxe. Ook het hebben van een sitemap is een must. 

Optimalisatie van de content

 

Als je een webshop hebt voor schoenen, dan schrijf je geen teksten over pannen maar over schoenen. Klinkt logisch, toch? Het is goed om helder te hebben waar jouw website over gaat en dat altijd in de gaten te houden, zodat je niet te veel hiervan afwijkt. 

Het bovenste voorbeeld over pannen en schoenen is overduidelijk en een overdreven voorbeeld.

Toch zie je ook tijdens het zoekwoorden onderzoek bepaalde woorden die niet handig zijn om te gebruiken. Denk daarom ook zelf na bij het kiezen van de zoekwoorden, wie op deze woorden zoeken.

 

Stel jij verkoopt geen schoenen voor brede voeten. Dan is het niet logisch dat je daar wel een tekst over schrijft. Doe je dit wel en komt de zoeker via dit zoekwoord op jouw website, dan is de kans heel groot dat hij/zij geërgerd jouw website snel verlaat. Niet handig. Want ook zoekmachines kijken naar hoe lang mensen gemiddeld besteden op jouw website. Hoe langer ze tijd besteden en hoe vaker ze door klikken op jouw website, des te beter. 

Misschien kom je er tijdens je zoekwoorden onderzoek wel achter dat er wordt gezocht op rode dansschoenen. Hup, kruip dan achter je computer en maak een pagina aan met rode dansschoenen uit jouw collectie. 

Geef ook een duidelijke metadata mee met de pagina. Waar gaat de pagina over? Welk vraagstuk los je op? En als laatste tip: pas alt- teksten toe op de afbeeldingen. 

Relevante links naar jouw website 

 

En dan last, but zeker not least, krijg linkjes van relevante websites met een hogere domein autoriteit. Want hierdoor zien die slimme zoekmachines beter op welk gebied jij autoriteit bent en of dit serieus is. Dus start met linkbuilding en zorg dat je kwalitatieve links krijgt. Maak interessante content die mensen willen delen. Want ook content die viral gaat wordt gezien door de zoekmachines. 

Jammer de bammer, er is geen short-cut

Zoek jij naar een snelle manier om #1 in Google te worden? Helaas pindakaas. Net als bijna alles in het leven waar je goed in wilt worden, neemt ook dit tijd in beslag. Aken en Keulen zijn niet op een dag gebouwd en zo ook niet de domein autoriteit van jouw website. Wees consistent, heb geduld en geef niet op! 

Schakel ons in als je stappen op dit gebied wilt maken. Je kunt uren blijven knutselen en de kennis die jij erover hebt opgedaan toepassen, of het naar een hoger plan trekken met onze hulp.